Kommunaalamet otsib Põldmarja tänava uputustele lahendust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga vähegi suurem vihmasadu muudab Põldmarja tänava jalakäijate jaoks läbipääsmatuks.
Iga vähegi suurem vihmasadu muudab Põldmarja tänava jalakäijate jaoks läbipääsmatuks. Foto: Mihkel Maripuu

Linnaametid nuputavad üheskoos, kuidas muuta jalakäijatele läbitavaks Paldiski maantee ja Rõika tänava vahele jääv Põldmarja tänav, mis pärast iga suuremat vihmasadu on läbitav vaid kummikutes.


Nimelt laiub pärast iga vihmasadu tänava ühest äärest teiseni vähemalt kümne-sentimeetrine veekiht, mis kaob sealt paremal juhul mõne tunni möödudes. Kevadisel lumesulamise ajal uputab seal kogu aeg.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg selgitas, et Põldmarja tänav on rajatud kommunikatsioonitrassi kaitsevööndina, mis ei ole soovitav jalakäijate liiklemiseks.

Aga kuna tänavajupp on Rõika tänava elanikele otseteeks trollipeatusse, siis püütakse midagi ikkagi ette võtta. «Tänavalt sadevee ärajuhtimiseks oleks vajalik tänavale rajada restkaev ja ühendada sadevee kanalisatsiooniga, mis käesoleval aastal vahendite piiratuse tõttu ei ole teostatav,» ütles Sulg.

Ta rääkis, et kommunaalamet kaalus koos transpordiametiga ja linnavaraametiga võimalust muuta Põldmarja tänav jalakäijate tänavaks, mis annaks võimaluse rajada probleemsele tänavalõigule ajutine pandus, et vihmasadude korral oleks jalakäijatel võimalik tänavalõiku läbida.

Kuna Põldmarja tänav on kohati vaid kolme kuni nelja meetri laiune, siis sõidukid lõhuksid panduse lihtsalt ära. «Linnavara ameti seisukoha kohaselt muudaks Põldmarja tänava sulgemine sõidukitele juurdepääsu kvartali sisemusse võimatuks, mistõttu oleks parem lahendus säilitada ka sõidukitele Põldmarja tn kasutamise võimalus,» rääkis Sulg.

Samas pääsevad sõidukid kvartali sisemusse ehk Rõika tänavale nii Pirni kui Humala tänavalt. Jalakäijate jaoks oleks see tee aga liiga pikk. Transpordiamet on Sule sõnul valmis sulgema tänava sõidukite liiklemiseks, mis võimaldaks rajada jalakäijatele mõeldud panduse.

«Me jätkame arutlust ühise seisukoha kujundamiseks tänava sulgemise võimaluste kohta, kaasates ka linnaplaneerimisameti. Pikemas perspektiivis vajab Põldmarja tänav sajuvee kanalisatsiooni ehitamist, mille rajamise lisab kommunaalamet oma järgnevate aastate tööde plaani,» lubas Sulg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles