Pirita ja Nõmme otsivad endale uusi tänavapuhastusfirmasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapuhastusauto.
Tänavapuhastusauto. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna vanad lepingud hakkavad lõppema, siis on nii Pirita kui Nõmme linnaosavalitsused kuulutanud välja riigihanked, et leida endale uus tänavapuhastusfirma.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik ütles, et riigihanke korras otsitakse tänavapuhastusfirmat kolmeks aastaks. Hanke võitja peab tööd alustama tänavu 1. novembril ning täitma lepingukohustusi kuni 31. oktoobrini 2014.

Terik mainis, et võrreldes eelmise konkursi tingimustega suurt midagi muutunud ei ole, ainult töömahud on kasvanud. Asi on nimelt selles, et Pirital on juurde tulnud uusi puhastamist vajavaid tänavaid, seda eriti Merivälja arenduspiirkonnas.

Praegu hooldab Pirita linnaosa tänavaid Teho Eesti Teehooldus. Eelmisel suure lumega talvel oli kuulda kohalike inimeste nurinat, et tänavapuhastusfirma ei lükka väikseid tänavaid piisavalt kiiresti lumest lahti. Terik mainis, et nurisemist tuleb ikka ette.

«Samas ei tea ma linnas ühtegi oma kolleegi, kes käsi plaksutaks ning ütleks, et nende tänavapuhastajast partner on maailma parim,» märkis Terik.

Pakkumised tuleb Pirita linnaosavalitsusele esitada 13. septembriks, samal päeval ümbrikud ka avatakse. Tingimuste järgi peab hankel osaleval firmal olema tagatiseks 300 000 eurot. Pakkuja kolme viimase majandusaasta keskmine netokäive tänavapuhastustöödel peab olema vähemalt 300 000 eurot, peale selle peab olema ka sõlmitud kutsealane vastutuskindlustuse leping 100 000 eurole. Viimase kolme aasta jooksul peab firma olema täitnud vähemalt ühe tänavate hooldus- ja puhastustööde lepingu maksumusega alates 30 000 eurot.

Terik mainis, et valiku määrab suures osas pakutav hind, kuid loomulikult peavad olema täidetud ka kõik hankedokumentides esitatud tingimused. Ebarahuldava töö korral saab linnaosavalitsus puhastusfirmat trahvida. Eelmisel talvel seda mõnel korral ka tehti. Kui tekib kolm ebarahuldava töö akti, võib linnaosavalitsus lepingu ka üles ütelda.

Nõmme linnaosavanem Erki Korp ütles, et ka Nõmmel on välja kuulutatud riigihange tänavapuhastusfirma leidmiseks. Kuna töömahud on suured, siis tuleb igal juhul hange korraldada.

Firmad peavad oma pakkumised Nõmme linnaosavalitsusele esitama 12. augustiks ning tööle asuma 1. septembril. Praeguseks ei ole Korbi sõnul veel ühtegi pakkumist laekunud, aga aega on küllalt. Leping sõlmitakse hanke võitjaga kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles