Tallinn võtab tee-ehitusteks 500 miljonit krooni laenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenuga rahastava tee-ehitusobjektide hulgas on ka Pärnu maantee rekonstrueerimine, mida tehti osaliselt juba sel suvel.
Laenuga rahastava tee-ehitusobjektide hulgas on ka Pärnu maantee rekonstrueerimine, mida tehti osaliselt juba sel suvel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus otsustas võtta tänavuse linnaeelarvega investeeringute katteks ette nähtud 500 miljoni krooni suuruse eelarvelaenu Euroopa Investeerimispangast (EIB).

Tallinna finantsdirektori Katrin Kendra sõnul on tegu väga soodsa laenuga, sest EIB pakkus teistest pankadest kordi väiksemat laenumarginaali.

«Esitasime aprillis laenutaotluse 14 rahvusvahelisele finantsasutusele, omapoolse pakkumise esitas neist neli,» rääkis Kendra.

Erinevalt teistest võlausaldajatest annab EIB laenu projektipõhiselt, konkreetsete objektide jaoks.

«Vastavalt sõlmitavale laenulepingule on see raha ette nähtud üheksa tee-ehitusobjekti rahastamiseks, EIB laenu arvelt kaetakse 50 protsenti kuludest,» ütles Kendra.

Laenuraha abil on ette nähtud rekonstrueerida Nõmme tee Kotka tänavast kuni Tammsaare tee, Pärnu maantee Hiiu tänavast Kadaka puiesteeni, Suur-Sõjamäe tänav Tartu maanteest linnapiirini, Pae tänava Peterburi tee ja Paekaare tänava vaheline osa, samuti Randvere tee, Kunderi tänav, Raekoja plats, Männiku tee, Merivälja tee ja Ranna tee.

Osaliselt on nende projektide elluviimist alustatud juba 2005. aastal ning lepingu järgi tuleb projektid lõpule viia hiljemalt 2010. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles