Andmekaitse hakkab uurima Savisaare küsitlust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar, pildil veel majandusministri toolil.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar, pildil veel majandusministri toolil. Foto: Liis Treimann

Andmekaitse inspektsioon tutvub täna Tallinna linnapea Edgar Savisaare algatatud internetiküsitlusega linnateatri ja Kultuurikatla rahastamisest, et kontrollida e-hääletuse seaduslikkust.

«Viime tänase päeva jooksul esialgse kontrolli läbi ning loodetavasti juba täna või homme tuleb ka meie esialgne seisukoht,» ütles Postimees.ee`le inspektsiooni menetlustalituse juhataja Taago Pähkel.

Pähkel lausus, et inspektsioon tahab teada saada, mis küsitlus see selline täpselt on, milliseid andmeid seal kogutakse ja mida nende andmetega tehakse.

Tema sõnul on taoliste küsitluste puhul oluline, et inimest teavitatakse sellest, kes tema andmeid korjab, kui palju ja kas keegi edastab tema andmed kolmandatele isikutele.

Savisaare algatatud internetiküsitlust viib linnakantselei teatel läbi Keskerakond. Küsitluses tahetakse vastajalt teada tema elukohta ja e-posti aadressi.

Linnavalitsus on teatanud, et kuna hääletus puudutab linnaeelarvet, on hääletajal vaja oma hääl kinnitada isiklikule e-posti aadressile saadetud juhiseid järgides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles