Naissaar saab kolm küla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naissaar.
Naissaar. Foto: Toomas Huik

Täna allkirjastas regionaalminister Siim Kiisler määruse, millega tehakse muudatus Eesti asustusüksuste nimistus ning muuhulgas saab ka Naissaar kolm küla.

Nimede muutmise põhjus oli asustuses toimunud arengu kaasajastamine, arvestades rahvastiku kasvutempot ning infrastruktuuri ja elukeskkonna arengut.

Viimsi vallas Naissaarel ennistati kolm ajaloolist küla, mis lisaks põhinimele kannavad ka rootsikeelseid rööpnimesid: Lõunaküla / Storbyn, Tagaküla / Bakbyn ja Väikeheinamaa küla / Lillängin.

Naissaart külastab aastas tuhandeid inimesi ja saarel tegutseb mitmeid organisatsioone, ühtlasi on saarele püstitatud mõnikümmend elamut. Saarel polnud seni ametlikult kasutusel ühtegi asustusüksuse nimetust peale «Naissaare küla».

Kohapeal on aga kasutatud ajalooliste külade nimesid paikadele ja asutustele viitamisel tänase päevani. Ajalooliste külade ja kohanimede, sealhulgas rööpnimede taastamist toetas lisaks regionaalministrile ka kohanimenõukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles