Saksa gümnaasium sai kakskeelse õppe loa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitunnis.
Koolitunnis. Foto: Egert Kamenik

Valitsus andis Tallinna saksa gümnaasiumile loa kasutada gümnaasiumiastme saksakeelses osakonnas eesti keele kõrval õppekeelena saksa keelt.

Valitsuse luba on vajalik, et kooli saksakeelses osakonnas oleks võimalik vastavalt välislepingule jätkata õppetööd nii eesti kui ka saksa keeles, teatas valitsuse pressibüroo.

Eesti Vabariigi valitsuse ja Saksamaa Liitvabariigi valitsuse vahel on 2002. aastal sõlmitud koolikoostööleping, mille kohaselt toimub Tallinna saksa gümnaasiumis õppetöö eesti keeles ning saksakeelse osakonna klassides osaliselt saksa keeles.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt tuleb kakskeelseks õppeks taotleda luba, nii taotles ka Tallinna saksa gümnaasium luba korraldada õppetööd kahes keeles, kuigi nimetatud kooli saksakeelse osakonna töö on reguleeritud Eesti ja Saksamaa valitsustevahelise lepinguga. Tallinna saksa gümnaasiumi saksa õppekeelega osakonna lõpetajad saavad saksa üldise kõrgkooliküpsuse tunnistuse ning samuti ka Eesti Vabariigi gümnaasiumi lõputunnistuse ja riigieksamitunnistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles