Urmas Tooming: kaamerad tulevad!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Sellega oleme vist juba kõik harjunud, et Tallinnast Tartusse ja sealt tagasi sõites peame teatud maanteelõikudel eriti ettevaatlikud olema, sest kaamerad mõõdavad meie kiirust ning kui see on ülemäära suur, siis laekub peagi meie postkasti trahvikviitung. Selliseid kaameraid tuleb aina juurde, ka teistele maanteedele.


Nüüd on Tallinn maanteeametist eeskuju võtnud ning hakkab ka pealinna tänavatele valvekaameraid paigaldama.

Aga mitte kiiruse mõõtmiseks. Hoopis selleks, et fikseerida juhid, kes sõidavad punase fooritulega üle ristmiku või püüavad teistest liiklejatest kiiremini edasi saamiseks ühissõidukite rada kasutada.

Kui palju ja millistesse kohtadesse niisugused kaamerad üles pannakse, ei ole veel teada, aga järgmise aasta aprillis peavad need riistapuud paigas olema.

Võib arvata, et osa autojuhte hakkab niisugust uudist lugedes hambaid krigistama – jälle on Tallinna juhid mingi totruse välja mõelnud. Kainelt mõeldes on aga selline ettevõtmine täitsa asja eest, sest iga päev võib linnas näha, kuidas mõned uljaspead püüavad punase tulega üle ristmiku lipsata, tekitades sellega ohtlikke olukordi. Mis seal salata, olen isegi seda pattu teinud ning trahvigi maksnud.

Tartu maanteel on kiiruskaamerad kindlasti autojuhte distsiplineerinud. Tuleb loota, et sama teevad valvekaamerad ka Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles