Sõitjatele meeldib kudumisgrafiti Tallinna bussis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibuss.
Tallinna liinibuss. Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiameti tellitud küsitlus näitas, et kudumisgrafiti projekt tõstis sõitjate rahulolu, projekti kiitsid ka väliseksperdid.

Juuni keskpaigast sõidab liinil 1A kudumisgrafiti buss, mille istmed on kaetud rõõmsalt kirevate kudumitega ja välisküljed on üle kleebitud kudumisgrafiti imitatsiooniga. Bussi eesmärk on pakkuda ühissõidukite kasutajatele positiivseid sõidukogemusi ja emotsioone.

OÜ Faktum & Ariko korraldas transpordiameti tellimusel küsitluse, et mõõta ühissõidukite kasutajate rahulolu teenuse kvaliteediga liinil 1A. Küsitlustulemused näitasid, et sõitjad on teenusega väga rahul, kuid sõit originaalse kudumisgrafiti bussiga tõstis inimeste rahulolu veelgi.

Eriti selgelt kasvas rahulolu istmete mugavusega. Kudumibussi 1A liinile saabumine kasvatas rahulolevate reisijate osakaalu viie protsendi võrra. Tervelt 85 protsenti sõitjatest vastas, et nad on teenusega rahul. Rahuolematute reisijate osakaal vähenes ning vaid kaks protsenti sõitjatest väljendas rahulolematust.

Grafitibuss on rõõmu toonud nii 1A liinil sõitjatele  kui projektis osalenud vabatahtlikele, kes istmekatted kudusid.

Kudumisgrafiti bussist vaimustusid ka MIMOSA projekti raames Tallinna külastanud transpordivaldkonna eksperdid Iirimaalt, Hollandist, Saksamaalt, Portugalist, Itaaliast, Poolast ja Belgiast.

«Taoline ühistranspordi kasutajatele suunatud sotsiaalne turundusprojekt on väga uuenduslik ja kindlasti on see tore viis sõitjatele aitäh öelda ning uusi inimesi ühistransporti tuua. Tallinnas läbiviidud rahulolu-uuringu tulemused näitavad samuti, et sellised turundusprojektid täidavad oma eesmärki,» mainis turundus- ja kommunikatsiooniekspert Eileen O’Connell Dublinist.

O’Connell esitleb kudumisgrafiti projekti tänavu 17.-19. oktoobril Funchalis toimuval aastasel rahvusvahelisel CIVITAS-foorumil. Kudumisgrafiti bussi käsitletakse kui edukat sotsiaalse sõnumiga turundusprojekti, mille eesmärk on jätkusuutlikku transporti propageerida.

Kudumisgrafiti kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles