Balti jaamas algas raudtee uuendamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee remont Balti jaamas.
Raudtee remont Balti jaamas. Foto: Peeter Langovits

Eesti Raudtee alustas täna hommikul raudtee uuendamist Balti jaamas. Esimesel kahel teel võeti üles rööpad ja liiprid. Tööd peaksid lõppema novembri keskpaigas.

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul vahetatakse Balti jaamas välja kogu raudtee pealisehitus ehk rööpad, liiprid ja pöörangud.

«Rööpad keevitatakse kokku, et rongid sõidaksid senisest sujuvamalt ja vaiksemalt ning reisijad kuuleksid võimalikult vähe senisele rongiliiklusele omaseid rattakolksusid,» selgitas Glase.

Ta lisas, et mõnes kohas on vaja muuta ka tee geomeetriat ehk nihutada rööpaid ühes või teises suunas.

Glase mainis, et Balti jaama uuendamise esimeses etapis perroonide kallale ei minda. Seda on kavas teha teises järjekorras ehk järgmisel aastal. Tegemist on Euroopa Liidu rahadest finantseeritud projektidega, millest üks näeb ette rööbastee kapitaalremonti, teine perroonide uuendamist ning kolmas kontaktvõrgu renoveerimist. Viimasega alustatakse samuti järgmisel aastal.

Balti jaamas on kokku kuus rööbasteed. Kahe esimesega hakati täna pihta. Kui need valmis saavad, minnakse järgmise kahe kallale ning lõpuks jääb veel kaks teed korda teha.

«Teede kapitaalremondi ajal muutuvad kindlasti osaliselt ka rongide sõidugraafikud, midagi ei ole teha,» ütles Glase. «Kuna välja on vaja vahetada ka pöörangud ning kõiki töid ei saa ka ainult öösel teha, siis mingiks ajaks võib Balti jaama sissesõit olla tervenisti häiritud.»

Kõige rohkem häirib Balti jaama teede renoveerimine Elektriraudteed, kuid firma on oma kodulehel juba kirja pannud piirangud, esilagu küll 12. - 18. juulini. Teavet uuendatakse vastavalt Eesti Raudteelt saanud info alusel.

Enim puudutavad piirangud Keila suunal sõitvaid kiirronge, mis Keilast tulles Nõmmelt edasi ei liigu. Sealt pääsevad inimesed Tallinna asendusbussidega. Nõmmelt sõidab Balti jaama kaks bussi – üks neist ilma vahepeatusteta, teine teeb aga peatused Tondi ja Lilleküla bussipeatustes. Balti jaamast sõidab asendusbuss marsruudil Balti jaam, Rannamäe tee, Mere puiestee, Pärnu maantee, Männi tänav ja Nõmme jaam. Vahepeatus on endise Kalevi kommivabriku juures.

Asendusbusside sõidugraafikud on väljas Elektriraudtee koduleheküljel. Enamus elektrironge sõidab esialgu siiski kuni Balti jaamani välja.

Edelaraudtee on oma kodulehele üles pannud info, et 12. - 31. juulini sõidab rong Türi – Tallinn tööpäeviti Tallinn-Väikse jaamani. Sealt edasi viib reisijad Balti jaama buss, mis väljub Tallinn-Väiksest kell 7.05. Kuni 18. juulini väljub rong Tallinn-Türi Balti jaamast kell 22.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles