Tavatu teekonna tõttu jääb Raekoja platsi jõulukuusk mitu tundi hiljaks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömehed kinnitavad Tallinna jõulukuuske treilerile.
Töömehed kinnitavad Tallinna jõulukuuske treilerile. Foto: Toomas Huik

Vabaduse väljaku remondi tõttu Viru väravatest vanalinna toodav jõulukuusk vajas varasemast hoolikamat sissepakkimist, mistõttu 25 meetri kõrgune puu jõuab Tallinna umbes 15.30 paiku.

«Põhimure on gabariidid,» lausus kuuse toomist juhtiv OÜ Ilus Aed juhataja Hannes Pikkel. «Kuna Viru väravatest tuleb sisse trügida, siis peame kuuse väga tugevalt kinni siduma ja ära pingutama. Harju tänaval oli rohkem ruumi.»

Pikkeli sõnul võttis lisaks hoolikamale sidumisele arvatust veidi kauem aega ka kuuse treileri peale paigaldamine.

Kui hommikul lootis kesklinna valitsus, et kuusk saabub Tallinna juba kella 13 paiku, siis praegu pole kuusetoojad veel sõitu Rakke vallast pealinna poole alustanud.

Pikkel märkis, et peatselt asutakse siiski teele ja uskus, et Tallinna jõutakse umbes 15.30 ajal.

Linnasõit kulgeb marsruudil: Peterburi tee - Smuuli tee - Vana-Narva mnt - Narva mnt -Viru tänav - Vana-Turu Kael - Raekoja plats.

Õhtul peaks kuusk Raekoja platsis püsti olema. Kuuse ehtimine ja Jõuluturu rajamine algab Kesklinna valitsuse teatel homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles