Linnavõim sunnib inimesi valima Linnateatri ja Kultuurikatla vahel

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana elektrijaam Põhja puiestee ääres linnahalli naabruses, kuhu peaks tulevikus valmima suurejooneline kultuurikeskus.
Vana elektrijaam Põhja puiestee ääres linnahalli naabruses, kuhu peaks tulevikus valmima suurejooneline kultuurikeskus. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar algatas internetis allkirjade kogumise aktsiooni, mille tulemusel otsustatakse tuleva aasta linnaeelarve panus Linnateatri või Kultuurikatla valmimisse aastal 2011.

«Küsimus on strateegilises otsuses - kumma kultuuriasutuse valmimine aastal 2011 on inimestele olulisem,» märkis Savisaar Tallinna linnavalitsuse ajalehes Pealinn. «Sest kuigi linna soov on mõlemad ehitised valmis saada aastal 2011, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, tuleb tänast majandusolukorda vaadates leppida selleks ajaks vaid ühe objekti valmimisega.»

Savisaare sõnul ei tähenda valiku tegemine seda, et hääletusel alla jäänule tõmmataks kriips peale.
Emma-kummaga tuleb lihtsalt veidi kauem oodata, lisas ta.

Internetihääletuse abil otsustab linnavõim, kumb ehitis - kas Linnateater või Tallinna Kultuurikatel - saab tuleva aasta eelarvest suurema rahasüsti.

«Tegu on nii olulise otsusega, et ei pidanud võimalikuks selle langetamist suletud uste taga,» sõnas Savisaar. Linnapea lubas oma allkirja otsusele, mille poolt on enim hääletanuid.

Hääletada saab aadressil www.sinuvalik2011.eu, kus on võimalik anda allkirja Linnateatri või Kultuurikatla toetuseks. Hääletuse tähtaeg on 10. detsember ning hääletustulemust näeb reaalajas.

Et hääletus puudutab linnaeelarvet, on hääletajal vaja oma hääl kinnitada isiklikule e-posti aadressile saadetud juhiseid järgides.

Linnateater ootab uue teatrihoone ehitamist. Kultuurikatla projekt tähendab aga linnahalli naabrusse vanasse elektrijaama suurejoonelise kultuurikeskuse rajamist.

ARHIIV! Tallinna suurejooneline kultuurikatla projekt jääb loodetud rahadeta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles