Holsmer: Keskerakond lasi maamaksu alandamise põhja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna fraktsiooni väitel takerdus nende esitatud ettepanek vähendada uuest aastast maamaks 1,5 protsendilt 0,3 protsendile keskerakondliku linnavalitsuse tahtmatusse.

«Keskerakond hämab ja keerutab, tahtmata mõista, et Tallinna selgelt ülepaisutatud maamaks peab vähenema,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

Neljapäevasel linnavolikogu istungil esitas Keskerakond omaltpoolt eelnõule ettepaneku suurendada kohalike omavalitsuste riigipoolset rahastamist. Kuna see sisuliselt maamaksu alandamist ei puudutanud, võttis Reformierakond eelnõu tagasi, et mitte eelnõu algset mõtet ära rikkuda.

Tallinna tänavuse 7,7 miljardi kroonise eelarve puhul loodetakse maamaksust laekuvat 318 miljonit krooni.

«Selle raha eest saaks ehitada mitu uut lasteaeda või remontida kümneid kilomeetreid linnatänavaid, kuid reaalsus on kahjuks see, et keskerakondlik linnavalitsus kasutab maamaksu tõusust laekuvat lisaraha oma propagandamasina toitmiseks ja uute k-korterite ehitamiseks,» taunis Holsmer linnavalitsuse tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles