Lastekaitsjad soovitavad kerjuslastest politseisse teatada

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsjate hinnangul peaks tänaval musitseeriva lapsega kaasas olema mõni täiskasvanu.
Lastekaitsjate hinnangul peaks tänaval musitseeriva lapsega kaasas olema mõni täiskasvanu. Foto: Peeter Langovits

Lastekaitsjad soovitavad tänaval kerjavaid lapsi nähes pigem politseisse helistada, kui ise lapsi kuhugi viima hakata.


«Kui laps kerjab, peab seal olema mingi põhjus,» selgitas Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamm, et säärasel juhul on tegemist mingite probleemidega, milles tuleks selgusele jõuda ja selleks politsei ja sotsiaaltöötajad ongi.

Lastekaitse Liitu pole last tema sõnul mõtet tuua, sest politsei peaks olema kerjavat last märganud kodaniku esimene kontakt ning edasised sammud jäävadki politsei korraldada.

Nii arvas ka sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik, et kerjavast lapsest tuleks politseile teada anda. «Kui inimene näeb kerjavat last, tuleks sellele politsei tähelepanu pöörata ja las politsei siis uurib, kas ja miks laps kerjab. Ise last kuhugi viia pole mõtet,» kinnitas Nõmmik ning lisas, et parim lahendus on helistada politsei lühinumbrile ning anda olukorrast teada.

Samas nentis Tamm, et on ka erandeid, mida kerjamiseks ei loeta. «Kui lapsed mängivad pilli ja nad on koos vanematega ning linn on neile selleks loa andnud, siis nad võivad tänaval pilli mängida tõi Tamm näite. Ta rõhutas sealjuures, et laps peaks olema koos vanema või hooldajaga. «Laps ei tohiks olla tänaval üksi,» kinnitas Tamm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles