Von Glehn saab ausamba

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai von Glehn.
Nikolai von Glehn. Foto: Repro

Täna õhtul kuulutatati Nõmmele linnaõiguste andmise 82. aastapäeva aktusel välja Nikolai von Glehni ausamba ideekavandi konkurss, kestab kuni 28. veebruarini 2009.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul pöördusid käesoleva aasta alguses mitmed kodanikuühendused eesotsas Nõmme Heakorra Seltsiga linnaosavalitsuse poole ettepanekuga toetada ideed püstitada Nõmme linna rajajale Nikolai von Glehnile ausammas, vahendas Raepress.

«Glehni ausamba võimalikku asupaikana on nähtud Mustamäe veergu jalakäijate silla, nii-öelda Nõmme väravate, läheduses. Ajalooline linna süda, kultuurikeskus, renoveeritav turg ja ausamba juurde kujundatav Nõmme lipu väljak moodustaksid seega omaette terviku, mis oleks ideaalne koht ühisürituste ja tähtpäevade pidamiseks,» selgitas Vakra.

Konkursikomisjoni kuuluvad Nõmme Heakorra Seltsi, Nõmme Koduloohuviliste Koja, Nõmme Tee Seltsi, linnaosavalitsuse ja halduskogu esindajad ning spetsialistid arhitektide liidust ja kujurite ühendusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles