Loomaaia väikesed kaslased said endale uue kodu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal ja abilinnapea Mihhail Kõlvart lõikasid täna läbi lindi ning kuulutasid avatuks väikeste kaslaste uue ekspositsiooni.


Loomaaia Sise-Aasia piirkonda rajatud uues elupaigas hakkavad elama manulid, rookassid, luitekassid ja amuuri kassid. Raha ekspositsiooni rajamiseks kogus Tallinna Loomaaia Sõprade Selts.

Kaalu sõnul kujunes ekspositsiooni ehitusmaksumuseks 83 000 eurot. Selle raha kogus selts loomade vaderiks olnud sponsoritelt kokku, sest loomaaial endal polnud eelmisel aastal masu tõttu investeeringuteks eelarves üldse vahendeid.

«Tänu toetajatele tekkis siiski väike võimalus mõningatele meie hoolealustele loomväärsemaid elutingimusi pakkuda,» kiitis Kaal. Kaslaste neli vana puuri liideti üheks ning sellest sai tiigripuur. Nende uute elukohtade vahele mahutatakse peatselt aga Kesk-Aasia kilpkonnade ekspositsioon.

Seni olid kaslased elanud loomaaia tagumisse ossa rajatud niinimetatud ajutistes puurides. «Kui me 1983. aastal kolisime, siis plaaniti kogu loomaaed 10-15 aastaga valmis ehitada,» meenutas Kaal.

Tallinna Loomaaia üks häda peitub tema sõnul Eesti väiksuses. Seetõttu olevat ka annetajaid vähem ning annetused väikesed. «Meile koguneb Loomaaia Sõprade Seltsi abil aastas umbes miljoni krooni jagu annetusi. Muu maailma loomaaedades on nii, et ühe annetuse suurus on tihtipeale miljon dollarit või miljon eurot,» lausus loomaaia direktor.

Meie põhjanaabrid soomlased pidid loomaaia toetamisse hoopis tõsisemalt tulema. «Niipea, kui soomlaste Citycon sai Rocca al Mare keskuse omanikuks, tulid nad kohe ja küsisid, kuidas nad saaksid aidata. Praegu tulebki kolmandik annetuste kogusummast just nendelt,» rääkis Kaal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles