Päästjad soovitavad Tallinnas prügipõlengu tõttu hoida aknad ja uksed suletud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas Pirital Pärnamäe kalmistu taga põlevad prügikuhilad, suits levib Tallinna suunas.

Peamiselt on tegu orgaaniliste jäätmetega, kuid aunadesse on inimesed toonud ka muud prügi, mis sisaldab plastikut, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjad soovitavad kalmistu lähipiirkonnas, nagu Kose tee ja Põdrakanepi tänav, aga ka mujal hoida inimestel aknad ja uksed suletud. Suits võib põhjustada või süvendada tervisehäireid eelkõige astmaatikutel ja teistel krooniliste haiguste või nõrgema tervisega inimestel. Terviseprobleemide ilmnemisel tuleb pöörduda meedikute poole või helistada hädaabinumbril 112.

2. juulil kell 21.31 teatati häirekeskusele, et Pirital Pärnamäe kalmistu taga põlevad prügikuhilad. Tules on kolm prügihunnikut pikkusega 40-50 meetrit ja laiusega 8-9 meetrit. Üks neist põleb täies ulatuses, teised kaks poolenisti. Platsile on kokku ladustatud kuus prügikuhilat.

Tegu on peamiselt kalmistult aunadesse kuhjatud orgaaniliste jäätmetega - oksa ja leheprahiga -, millesse on inimesed vähesel määral toonud muud prügi, sealhulgas kilekotte, mis paksu musta suitsu tekitavad.

Tulekahju ei ohusta metsa, küll on tuule suund selline, et põlengusuits levib Tallinnasse.

Tulekahju kustutavad päästemeeskonnad Pirita, Muuga ja  Kesklinna komandost ning eritehnika  Mustamäe ja Kesklinna komandost. Töid juhib Ida-Harju operatiivkorrapidaja.

Prügikuhjade laiali ja ümbertõstmiseks otsitakse võimalust rasketehnika, koppekskavaatorite kaasamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles