Põldmarja tänav muutub vihmaga läbipääsmatuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põldmarja tänav paar tundi pärast paduvihma. Veel paar tundi ja sealt pääseb juba kuiva jalaga läbi.
Põldmarja tänav paar tundi pärast paduvihma. Veel paar tundi ja sealt pääseb juba kuiva jalaga läbi. Foto: Uwe Gnadenteich

Paldiski maantee ja Rõika tänava vaheline kitsas Põldmarja tänav Tallinnas muutub iga suurema vihmahoo tagajärjel vaid kummikutega läbitavaks.


Kevadisest lumesulamisperioodist ei maksa üldse rääkidagi, siis kannavad tänavajuppi kasutavad kohalikud elanikud ettenägelikult kõrge säärega veekindlaid jalanõusid.

Suvisel ajal kulub pärast paduvihma mõni tund, enne kui vesi nii palju taandub, et tänava äärde kuiv riba tekib. Tallinna kommunaalameti juhataja Tarmo Sulg lubas, et Põldmarja tänava veerohkuse probleemile püütakse lahendus leida.

«Eks Tallinnas ole varemgi olnud selliseid kohti, kuhu kuiva jalaga ei pääse ja alati oleme püüdnud neile mingi lahenduse leida. Kui muu ei aita, siis kõige halvem variant on puidust käigutee ehitamine veepinnast kõrgemale,» ütles Sulg Postimees.ee’le.

«Ilmselt on seal looduslik veerežiim rikutud sellega, et tee ääres olevad tarad on ehitatud vundamendi peale. Tegemist peaks olema maantee tüüpi tänavaga, kus vesi imbub teepeenrasse, aga seal ilmselt seda võimalust siis enam ei ole,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles