Pääsküla kaupluses koguti allkirju asjata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee rekonstrueerimise ajal suvel.
Pärnu maantee rekonstrueerimise ajal suvel. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas Nõmmel asuv Pääsküla kauplus kogus klientide allkirju Pärnu maantee ümberehituse käigus kaotatud parkimiskohtade taastamiseks, kuid lahendus leiti juba enne allkirjade üleandmist.

Pääsküla kaupluse juhataja Nataša Allikas ütles, et allkirjade kogumist alustati möödunud reedel ja vähem kui nädalaga saadi kokku 327 allkirja. «See oli elanike ja klientide enda algatus, sest praegu ei olegi peaaegu kuskile autosid panna - pargitakse kõrvaltänavatesse,» sõnas juhataja.

Kaupluse parkla kadus Pärnu maantee ümberehituse käigus ja sinna rajati bussipeatus. Nüüd on järel vaid napilt viis autokohta.

Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra kinnitusel polnud aga allkirjade kogumisel üldse mõtet, sest samal ajal oli probleemi lahendamine juba lõpusirgel. «Esmaspäeval kohtusime poe omaniku, Keila Tarbijate ühistu juhtidega, kes on ette valmistanud projekti uue parkla rajamiseks,» lausus Vakra.

Uus 10-kohaline parkla Pääsküla poe klientide jaoks tuleb Vakra kinnitusel Suvila tänavale, Pääsküla raudteejaama poole ja seda hakatakse ehitama kevadel. Autoparkla rajab Keila tarbijate ühistu.

Vakra täpsustas, et poe senine parkla oli tegelikult linnale kuuluva tänavaala. «Kuigi linnaosavalitsus kooskõlastas Keila tarbijate ühistu parklaprojekti ära, jäi ühistu oma asjaajamisega hiljaks ja nad ei saanud sinna õigeaegselt ehitusluba. Seetõttu jääb poe uue parkla ehitus kevadesse,» märkis ta.

«Õnneks lahenes probleem nii, et kodanike allkirju ei antagi üle. Igal juhul kiidame nõmmelaste aktiivsust, et nad õige asja eest võitlema hakkasid,» lisas linnaosavanem.

Tänavu suvel rekonstrueeriti Pärnu maantee lõik Kadaka tee ja Laane tänava vahel, järgmisel aastal on linnal kavas ümber ehitada Laane ja Hiiu tänava vaheline osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles