IRL kutsub linnavõimu üles mitte vaidlustama riigikontrolli õigusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu hoone.
Tallinna linnavolikogu hoone. Foto: Eeva Kaun

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna piirkonna juhatus kutsub Tallinna linnavalitsust üles võtma volikogu menetlusest tagasi riigikontrolli pädevuse hindamiseks riigikohtusse pöördumise eelnõu.

Juhul, kui eelnõu jääb menetlusse, lubab IRL fraktsioon hääletada eelnõu vastu.

IRL Tallinna piirkonna juhatus on veendumusel, et ausad omavalitsusjuhid koostööd riigikontrolliga ei pelga - seda juba põhjusel, et võimalikud puudused tuleksid ilmsiks enne nende võimendumist.

IRL Tallinna piirkonna juhatuse liige Ken-Marti Vaher meenutas, et põhjalikud vaidlused riigikontrollile kohalike omavalitsuste senisest ulatuslikuma kontrolli õiguse andmise põhiseaduslikkuse üle toimusid kolm aastat tagasi ja seda kõigi parlamendierakondade osavõtul.

«Veel 2004. aastal oli Keskerakonna esimees rõõmus riigikontrollile antavate lisaõiguste üle, avaldades Äripäevas artikli „Riigikontroll tulgu pealegi!", kus muuhulgas soovitas Riigikogu keskfraktsioonil seadusemuudatuste poolt hääletada. Nüüd on näha, et Savisaar suhtub kontrollimisse hästi ainult seni, kuni teda ennast ei kontrollita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles