Kuusalu tulistaja tegi esialgseil andmeil enesetapu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Prokuratuuri kinnitusel sooritas ööl vastu reedet Kuusalus inimese pihta tulistanud mees esialgseil andmeil hiljem enesetapu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Tuuliku sõnul kahtlustab politsei 37-aastase mehe tulistamises 59-aastast Kaljut, kes on praeguseks hukkunud. «Kannatanu ja kahtlustatav olid omavahel tuttavad,» kinnitas ta Postimees.ee´le.

Kannatanu viibib Tuuliku sõnul haiglas ja tema seisund on stabiilne. Kuriteo motiive prokuratuur paraku kommenteerida ei saa.

Kuusalu elanikud rääkisid Õhtulehele, et öise juhtumi näol oli tegu kohalikus kuumtsinkimstehases töötava ülemuse ja samas vallandatud alluva vahel puhkenud konfliktiga.

Vallandatu tuli endist tööandjat ähvardama koos teise kohaliku mehega, kellel olid samuti konflikte tulistatuga, oodates teda korrusmaja juures, kuni viimasel tööl vahetus lõppes.

Vallandatuga kaasas olnud Kalju tulistas Õhtulehe andmetel meest esmalt jalga, seejärel rindu ning näopiirkonda. Seejärel läks ta kohalike sõnul oma koju ja lasi end maha.

Kalju oli oma ohvrit varem korduvalt ähvardanud ning täna öösel tulistamises viga saanud 37-aastane mees oli sellest ka politseid teavitanud, ütles Postimees.ee’le Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva.

Politsei alustas ähvardustega seoses ka kriminaalmenetlused ning 2009. aasta sügisel määras kohus ähvardajale lähenemiskeelu. Tänaseks on ka kohtueelne uurimine läbi ning kõik materjalid edastatud prokuratuuri, lisas Solntseva.

Tulistamine leidis aset ööl vastu reedet kella 2.20 ajal. Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlus tapmiskatse paragrahvi alusel ning toimunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles