Aivar Pilv: Kaasik on viimasel kümnendil olnud pigem ärimees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Aivar Pilv.
Vandeadvokaat Aivar Pilv. Foto: Peeter Langovits

Vandeadvokaat Aivar Pilv ütles Postimehele antud intervjuus, et viimasel kümnendil pole pistise andmises kahtlustatav vandeadvokaat Viktor Kaasik olnud klassikaline advokaat, vaid pigem ärimees.

«See on masendav uudis,» kommenteeris Pilv eile avalikuks tulnud pistiseskandaali. «Mina pole muidugi süüdimõistja, aga kui uskuda ajakirjandust ja Kaasiku enda ütlemisi, siis on ta ise juba andnud hinnangu oma teole.»

«Advokaadil ei tohiks tekkida kunagi olukorda, kui tema sõltumatus on kahtluse all,» ütles Pilv.

Advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergi sõnul on vandeadvokaat Viktor Kaasik 29. juunil esitanud advokatuuri juhatusele avalduse advokatuurist väljaarvamiseks ja seda arutatakse advokatuuri juhatuse järgmisel korralisel istungil, mis toimub 26. juulil.

Aivar Pilve sõnul ei too advokatuurist väljaarvamine Eestis kaasa mingeid takistusi õigusabi andmiseks, mis tähendab, et Kaasik võib pärast seda ikka kaitsja olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles