Vitsut: hipodroomi planeeringu saatus sõltub uurimisorganite töö tulemusest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut on valmis hipodroomi ala detailplaneeringut linnavolikogu istungil uuesti arutama kohe, kui uurimisorganite töö tulemusena selgub, et antud planeeringu kehtestamise juures on rikutud seadust.


«Õigusriigis peab otsuste langetamisel ka volikogu lähtuma seadustest, seepärast me vajame antud otsuse ümbervaatamiseks fakte, mitte emotsioone,» ütles Vitsut Raepressi vahendusel.

«Korruptiivne tegu on kõigiti taunitav ja ma mõistan selle hukka, aga enne täit selgust saamata kujuneks linnavolikogu istung kõnekoosolekuks, millel puuduks juriidiline pädevus,» nentis Vitsut.

Volikogu esimehe avaldus oli ajendatud täna ajakirjanduses kõlanud väidetest, et vandeadvokaat Viktor Kaasiku ja linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu pistiseafääri tõttu tuleks hipodroomi ala planeering kehtetuks tunnistada.

Eile selgus, et Kaasik oli andnud ja Õispuu saanud pistist ajal, kui linnavalitsuses menetleti hipodroomi ala detailplaneeringut. Osaühing Alfa Property tahab kolida hipodroomi Saku valda ning rajada selle praegusele asukohale Paldiski maantee ääres elu- ja ärirajooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles