Halduskohus jättis endise linnaametniku kaebuse rahuldamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinn.
Põhja-Tallinn. Foto: Peeter Langovits

Põhja-Tallinna Valitsus saavutas halduskohus võidu endise ametniku Nadežda Krainikova üle, kes esitas kaebuse linnaosavanema käskkirja peale, mille alusel teda karistati ja mis sai otsustavaks tema hilisemal koondamisel.



Halduskohus otsustas eile Krainikova kaebuse rahuldamata jätta, leides, et kaebus ei ole põhjendatud, vahendas Raepress.

Kohus leidis, et kaevatav käskkiri on sisult piisavalt selge ja arusaadav ning faktiliselt ja õiguslikult põhjendatud. «N. Krainikovale määratud distsiplinaarkaristus on proportsionaalne ning toimepandud distsiplinaarsüüteole vastav, vastustaja on valinud kaebuse esitajale kõige kergema distsiplinaarkaristuse. Kohus ei ole käesolevas teenistusvaidluses tuvastanud nii olulisi menetlusnormide rikkumisi, mis oleksid tinginud ebaõige otsuse tegemise,» seisab kohtuotsuses.

Kohus jõudis järeldusele, et vastustaja on õigesti määratlenud distsiplinaarsüüteona vaidlusaluse linnavalitsuse korralduse eelnõu aluseks olevate asjaolude ebapiisava väljaselgitamise Krainikova poolt, mis on käsitletav ametikohustuste mittenõuetekohase täitmisena.

Tallinna linnavolikogu otsustas 2009. aasta 11. juuni istungil müüa aadressil Erika 7 asuva kinnistu, ühtlasi määrati linnavolikogu otsuses ära, et maja ostja peab seal elavatele inimestele andma ka elamispinnad.

Endine Põhja-Tallinna linnaosa eluasemekomisjoni ametnik Nadežda Krainikova valmistas aga ette korralduse eelnõu, mille järgi lasunuks selline kohustus ostja asemel hoopis linnal. Ametniku töökohustuste hulka kuulus ka linlaste ja antud majaelanike informeerimine otsusest. Paraku tekitas ta aga suurema segaduse, andes eksitavat informatsiooni ja lubadusi, mida ta linnavolikogu otsuse valguses poleks tohtinud teha. See omakorda tekitas hiljem ausaamatusi ja pahameelt Erika 7 üürnikele.

Kohus leidis, et niiöelda segadus Erika 7 üürnikele elamispindade eraldamisega tekkis sellest, et Krainikova valmistas ebapiisavalt ette materjalid Erika 7 eluruumidega seonduvalt ning ei tutvunud linnavolikogu otsuse nr. 188 sisuga, kuigi oli selle otsuse olemasolust teadlik.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemägi sõnul on üksnes positiivne, et probleem on lõpuks saanud õigusliku lahenduse ja otsuse. «Ametnik peab alati olema hoolas, sest igast tema otsusest sõltub kodaniku käekäik ja heaolu. See kohtuotsus kinnitas minu veendumust, et ülekohtule ja lohakusele peab vastu seisma ka siis, kui sind püütakse mõjutada meediat ära kasutades nagu antud juhul toimus. Suhtun ka edaspidi väga tõsiselt sellistesse rikkumistesse, mis kahjustavad linnaosa huve ja minu hirmutamisel, olgu siis meedia või õiguskaitseorganite tähelepanuga, pole mingit mõtet,» ütles Tammemägi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles