Eesti Kunstiakadeemiasse on tänavu aegade suurim konkurss

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plats Laikmaa ja Gonsiori tänava ristmiku ääres, kuhu peaks kerkima kunstiakadeemia uus hoone.
Plats Laikmaa ja Gonsiori tänava ristmiku ääres, kuhu peaks kerkima kunstiakadeemia uus hoone. Foto: Liis Treimann

Tänavu laekus Eesti Kunstiakadeemiale 1221 sisseastumisavaldust, mis on suurim arv õppeasutuse ajaloo jooksul.


Enamus avaldusi esitati interneti teel EKA-s väljatöötatud uue põlvkonna õppeinfosüsteemi kaudu, teatas EKA pressiesindaja.

Kõige populaarsem eriala on endiselt graafiline disain, kuhu laekus juba märtsiks 173 avaldust, mis teeb konkursiks 21,6 inimest ühele riigieelarvelisele ehk tasuta kohale.

Ühtviisi suur tung on arhitektuuri ja linnaplaneerimise ja vabade kunstide erialadele, kuhu esitati kummalegi 103 avaldust, konkursid 9,4 ja 5,15 vastavalt. Palju soovitakse õppima asuda moedisaini – avaldusi 80, konkurss 16 soovijat ühele kohale; sisearhitektuuri ja mööblidisaini -avaldusi 88, konkurss 9,8; fotograafiat – avaldusi 94, konkurss 18,8; animatsiooni – avaldusi 69, konkurss 13,8.

Palju tahtjaid on ka ehte- ja sepakunsti erialale, kus on tänavu konkurss ligi 10,3 inimest ühele riigieelarvelisele kohale.

Pea kõigile Eesti Kunstiakadeemia erialadele pürgib enam kui viis inimest ühele riigieelarvelisele kohale, konkursi keskmine on 6,6 inimest ühele tasuta kohale. Doktoriõppes soovib kunst ja disaini õppekava ühele kohale asuda õppima 15 inimest.

Möödunud aastal esitati Kunstiakadeemiale 898 sisseastumisavaldust. 2009 laekus 851 avaldust, 2008. aastal laekus 1011 ja 2007. aastal 1047 avaldust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles