Manitski: meie pole kuritegusid toime pannud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Manitski abikaasaga
Jaan Manitski abikaasaga Foto: Liis Treimann

OÜ Alfa Property juhataja Jaan Manitski teatas, et ka tema on andnud kaitsepolitseile selgitusi seoses Viktor Kaasiku ja Toomas Õispuu pistise kahtlustusega Tallinna hipodroomi detailplaneeringu menetluses.

«Kinnitan, et OÜ Alfa Property, tema osanikud ja juhtorganite liikmed on käitunud seadusekuulekalt ega pole mingeid kuritegusid toime pannud. Juhul kui Viktor Kaasik ja Toomas Õispuu on pannud toime nimetatud kuriteo, on see igati taunitav,» ütles Manitski.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu lahkub 1. augustil ametist, põhjuseks prokuratuuri poolt esitatud kahtlustus pistise võtmises. Pistise andmise kahtlustus lasub tuntud advokaat Viktor Kaasikul, kes on nõustunud kokkuleppemenetlusega.

Kaasik esindas Tallinnas Paldiski maantee ääres asuva hipodroomi ala detailplaneeringu menetluses osaühingut Alfa Property, mis plaanib hipodroomi asemele elu- ja ärirajooni rajamist. Planeeringu vastu võitlesid ägedalt mitu kodanikeühendust, kes leidsid, et hipodroom peaks igal juhul oma praeguses asukohas tegevust jätkama.

Tänavu 2. juunil võttis linnavolikogu lõpuks planeeringu kehtestamisotsuse vastu.

Kaasik rääkis, et ta laenas Õispuule raha täiesti avalikult ega osanud karta, et sellest probleeme võib tekkida.

«Laenuandmine oli täiesti avalik, sõlmisime laenulepingu ja laen on tagastatud, isegi enne õiget aega,» lausus advokaat.

Advokatuuri aukohtu liikme Andres Aaviku sõnul võtab advokaat Viktor Kaasikuga juhtunu sõnatuks.

«Pikaajaliste kogemustega advokaat ja selline kahtlustus – mida saab siia juurde öleda?» küsis Aavik. «Oma tegevusi ja suhteid peab korraldama nii, et oleks välistatud sattumine halli tsooni, kus võidakse kahtlustada milleski muus.»

Advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergi sõnul on vandeadvokaat Viktor Kaasik 29. juunil esitanud advokatuuri juhatusele avalduse advokatuurist väljaarvamiseks ja seda arutatakse advokatuuri juhatuse järgmisel korralisel istungil, mis toimub 26. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles