Linnaplaneerimisameti juht lahkub pistisekahtluse tõttu ametist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja Toomas Õispuu.
Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja Toomas Õispuu. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu lahkub 1. augustil oma ametikohalt, põhjuseks on kahtlustus pistisevõtmises


«Praegu olen puhkusel kuni 17. juulini. Siis lähen tööle ja 1. augustist lahkun omal soovil,» ütles Õispuu.

Postimehe küsimusele, kas ta lahkub tõepoolest vabatahtlikult või teda sunniti, vastas Õispuu täna päeval: «Ma arvan, et täna on veel vara seda kommenteerida.» Miks ta senisest ametist loobub ja mida edasi kavatseb teha, linnaplaneerijate juht rääkida ei tahtnud. «Ma praegu veel ei kommenteeriks seda. Eks elu läheb edasi, vaatame,» ütles ta.

Ka Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd ei tahtnud ameti juhi lahkumise kohta midagi öelda. «Õispuu lahkub tõepoolest, aga mul ei ole ilmselt sobiv seda praegu kommenteerida,» lausus Mänd.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik ütles Postimehele täna pärastlõunal, et kaitsepolitsei pidas Õispuu 27. juunil kinni kahtlustatavana pistise võtmises.

«Teda kahtlustatakse pistise võtmises detailplaneeringu menetlemise korraldamise eest. Kahtlustuse kohaselt on pistisena saadud summa 10 000 eurot,» ütles Tuulik.

Ta lisas, et kahtlustus pistise andmises on esitatud ühele isikule ning kriminaalmenetluse raames on teostatud mitmeid läbiotsimisi. Kriminaalasja menetleb Kaitsepolitseiamet, uurimist juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Kriminaalmenetluse huvides ei pea prokuratuur võimalikuks täiendavat informatsiooni avaldada.

Linnaplaneerimise ametit kureeriv abilinnapea Taavi Aas on praegu puhkusel ning ei olnud kommentaarideks kättesaadav.

Õispuu on olnud abilinnapeade Eha Võrgu, Taavi Aasa ja Toomas Vitsuti nõunik, linnaplaneerimise ametit juhib ta alates 2007. aasta septembrist.

Käesoleva aasta alguses teatas ETV saade «Pealtnägija» et Õispuu ja linnavolikogu esimees Toomas Vitsut olid osanikud firmas Eastern Shipping Group, millele kuuluv laev tegeles muuhulgas relvade ja lõhkeaine veoga Liibüasse. Tookord väitsid mõlemad mehed, et nad ei olnud relvaärist teadlikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles