Linn lubab Lasnamäe kooli kõrval kasiinol jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus pikendab aasta võrra Olympic Casino luba Lasnamäel aadressil Pae 76 hasartmängukoha pidamiseks, ehkki linnaosa halduskogu oli selle vastu, et kooli ja lasteaia vahetus läheduses on kasiino.

Kõnealusest kasiinost otse üle tee vähem kui saja meetri kaugusel asub Lasnamäe gümnaasium, vähem kui 200 meetri kaugusele jääb Lasnamäe lasteaed-algkool.

Linnaosa halduskogu oli kasiino jätkamise vastu, sest mängukoha vahetus läheduses asuvad kool ja lasteasutus.

Lasnamäe linnaosa valitsus toetas põhimõtteliselt halduskogu otsust. Samas märgiti, et on algatatud Lasnamäe keskuse promenaadi projekti koostamine, mis ehitatakse välja eeldatavalt 2011. aastal. «Projekti kohaselt muutub antud piirkond kohalikule elanikkonnale puhke- ja vabaaja veetmise kohaks, kuhu ei sobi kasiino,» leidis linnaosa valitsus ja tegi ettepaneku pikendada nõusolekut kasiino tegutsemiseks kuni kolmeks aastaks.

Põhja politseiprefektuuril takistusi kasiino jätkamiseks polnud.

Ettevõtlusameti komisjon tegi linnavalitsusele ettepaneku pikendada kasiino tegevusluba siiski vaid aastaks. Selgituse järgi jõustub 1. jaanuaril 2009 uus hasartmänguseadus, mille kohaselt saab linnavolikogu määratleda piirkonnad koolide ja lasteaedade vahetus läheduses, kus ei tohi asuda hasartmängukohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles