Kudumisgrafiti kattis Tammsaare pargi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordi- ja noorsooameti ning transpordiameti eestvedamisel on juunis Tallinna vallutanud kudumisgrafiti – kudumitest tehtud grafitiga on kaetud Viru Keskuse bussiterminali betoonsambad ja üks Tallinna Autobussikoondise madalapõhjaline buss.


Eile katsid vabatahtlikud kudumisgrafitiga Tammsaare pargi, mis on ühtlasi ka viimane objekt, mis projekti käigus kaunistati, teatas Raepress. Parki paigaldati ühtekokku umbes 75 ruutmeetrit kudumisgrafitit: kaeti pargipingid, puud, tänavavalgustuspostid ja lillepotid. Kui ilm lubab, jääb kudumisgrafiti Tammsaare parki katma kuni 4. juulini.

«Loodame, et inimestel tekivad kudumisgrafitiga kaetud Tammsaare parki minnes hoopis teistsugused emotsioonid, kui tavaliselt,» ütles spordi- ja noorsooameti noorsootöö osakonna juhataja Ilona-Evelyn Rannala. «Samuti panen kõigile südamele, et ärge palun kudumisgrafitit pargist kaasa võtke, sest üks eesmärkidest on, et ka laulupeo ajal oleks pargis võimalik moodsat tänavakunsti vaadata.»

Vabatahtlikud kudujad on alates 2010. aasta oktoobrist valmistanud 411 erineva suuruse, värvingu ja mustriga kudusmigrafiti tükki. Kudumitest grafiti tegemisele ja kultuuripealinna ühe suurima linnaruumi kaunistamise projektile on kaasa aidanud ning suure töö ära teinud kümnete Eesti koolide sajad õpilased ja õpetajad, vabatahtlike meeskond, Eesti Käsitööõpetajate Selts, Eesti Puuetega Inimeste Koda ning Eesti Pensionäride Ühenduste Liit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles