NATO lööb Tallinna liikluse kaheks päevaks segamini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik piiramas Tallinnas liiklust Inglise kuninganna visiidi ajal kaks aastat tagasi.
Politseinik piiramas Tallinnas liiklust Inglise kuninganna visiidi ajal kaks aastat tagasi. Foto: Peeter Langovits

Ajutised liikluskatkestused, parkimiskeelud, turvaaiad – see on NATO ja Ukraina kõrgetasemelise kohtumise hind tallinlastele.


Julgestuspolitsei pressiesindaja Priit Talv kinnitas, et täna ja homme Tallinnas toimuva NATO ja Ukraina kõrgetasemelise kohtumise pärast Tallinna liiklust päris kinni ei panda, aga teatud ebamugavusi tuleb autojuhtidel taluda küll.

Ainukesena suletakse juba täna hommikust turvaaiaga poolenisti Radisson SAS hotelli taha jääv Kuke tänav. Lahti jääb uulitsa tagumine osa, nii et Rävala puiestee parkimismajja saavad autod sõita.

Kuna NATO liikmesriikide kaitseministrid, NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer ning teised kõrged ametnikud peatuvad põhiliselt Radisson SASi hotellis, on just see koht kõige rangemalt turvatud.

Kõikidel teistel Radissoni hotelli naabrusesse jäävatel tänavatel saab liigelda tavapäraselt.

Peale Kuke tänava sulgemise on täna alates kella neljast pärastlõunal piiratud parkimine Kadriorus Weizenbergi tänaval ning Toompeal. Homme saab sinna jälle rahulikult sõidukeid jätta. Samuti ei tohi autot parkida Radissoni hotelli ette.

Lühiajalisi liiklusseisakuid võib täna ja homme ette tulla Tartu maanteel lennujaama ning Radissoni hotelli vahelisel lõigul delegatsioonide liikumise ajal.

«Põhisõnum autojuhtidele on, et tuleb jälgida politseinike suuniseid ja märguandeid,» ütles Talv. «Kõik liikluskorralduse muudatused linnas on tähistatud ka ajutiste märkidega või on siis ristmikel väljas liikluspolitseinikud. Mingit suurt muudatust liikluses ei toimu.»

Täna ja homme on külastajatele suletud terve Radisson SASi hotell ning restoranid Madisson ja Lounge24. Madissonis tegutseb sel ajal rahvusvaheline pressikeskus, kuna NATO ja Ukraina kõrgetasemelisi konsultatsioone tuleb kajastama ligi 40 välisajakirjanikku.

----------------------------------------

Trollid suruti ühele teepoolele

Tänasest kuni järgmise aasta juunini sõidavad trollid Kaarli puiesteel vaid kesklinna poole kulgeval rajal, kuna teise poole kaevavad ehitajad torude ning juhtmete paigaldamiseks üles.

Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp ütles, et algul tahtis Vabaduse väljaku ehituse peatöövõtja Oma Ehitaja kõik kommunikatsioonid Kaar­li puiestee alt läbi viia, kuid lõpuks otsustati siiski lahtiste kaevetööde kasuks.

Eilseks olid trollide kontaktliinid Vabaduse väljakul ning Kaar­li puiesteel juba ümber tõstetud. Natuke tegi Songisepale muret üks kolme meetri laiune kraav platsil, mis eile pärastlõunal oli veel täis ajamata. Ehitaja oli aga lubanud, et kõik saab hommikuks korda.

Trollisõitjate jaoks ei muutu tänasest midagi, sest kõik peatused jäävad samale kohale. Senine bussipeatus Vabaduse väljaku linnast väljuval suunal muudab aga kohta ning paikneb nüüd platsi keskel. Sinna tõstetakse ka ootepaviljon.

22. bussiliini lõpp-peatus on Tõnismäe trollipeatuses ning buss teeb tagasipöörde ümber Kaarli kiriku.

Vabaduse väljaku parklasse saab alates tänasest sõita ainult Toompea tänava kaudu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles