Naine pääses kohtus raske liiklusavarii põhjustamise süüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Mootorratturi hukkumisega lõppenud raske liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatud naine sai esmaspäeval Harju maakohtus õiguse, kuna kohus leidis, et ta polnud juhtunus süüdi.

40-aastane Marge sattus õnnetusse 2007. aasta 24. augusti pärastlõunal, kui hakkas oma Toyota Corollaga tegema Tallinnas Vabaõhukooli teel vasakpööret parklasse ning keeras ette vastassuunas Yamaha tsikliga sõitnud 24-aastasele Janarile. Mootorrattur rammis Toyota paremat külge ning sai üliraskelt vigastada. Kiirabi viis noormehe haiglasse, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa.

Politsei käivitas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse, mille käigus selgitati, et Marge polnud vasakpööret tehes piisavalt tähelepanelik. Kohtueelse uurimise lõppedes sai naine süüdistuse ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises.

Kohtus vaidles Marget kaitsev vandeadvokaat Maano Saareväli prokurörile vastu, kinnitades, et Marge polnud õnnetuses süüdi. Kaitsja kinnitusel on põhjendatult alust arvata, et mootorratturi kiirus oli väga suur, mistõttu ei saanud Marge vasakpööret tehes arvestada, et mootorrattur jõuab temani nii kiiresti.

Esmaspäeval mõistiski Harju maakohus Marge õigeks. Ühtlasi jättis kohus läbi vaatamata kannatanu varalise ja moraalse kahju nõude, samuti jäid riigi kanda ekspertiisikulud. Samas on prokuratuuril võimalus esmaspäevane otsus Tallinna ringkonnakohtusse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles