TTÜs pakuvad kandideerijatele enim huvi IT-erialad

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Marina Puškar.

Täna kella 14ks on Tallinna Tehnikaülikooli esitatud 1172 sisseastumisavaldust.

TTÜ vastuvõtu peaspetsialisti Kirsti Naaberi sõnul on kõige aktiivsemad olnud IT-erialadest huvituvad inimesed, kuid see võib olla tulenev sellest, et nemad täidavad oma ankeedi kohe internetis.

Avalduste vastuvõtt algas infosüsteemis SAIS täna kell 00.00, TTÜsse sai avaldusi tuua alates kella 10.00st.

Magistriõppesse oodatakse avaldusi alates 29. juunist. Avaldusi saab esitada sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu www.sais.ee ja ka kohapeal (Ehitajate tee 5, Tallinn).

SAISis saab bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse avaldusi esitada ööpäevaringselt kuni 8. juuli kella 15-ni riigieelarvelisele ehk tasuta õppekohtadele.

Kuni 10. augusti kella 15-ni saab sisseastumisdokumente esitada riigieelarvevälistele ehk tasulistele õppekohtadele.

TTÜ ootab üliõpilasi 106-le erinevale õppekavale.

Ka sel aastal saab tehnikaülikooli kandideerimisel esitada kolm avaldust – kahele tasuta ja ühele tasulisele õppekohale.

2010. aasta 9. juuliks esitati  TTÜle 10 165 sisseastumisavaldust. Põhiõppesse esitati 7 600 avaldust, magistriõppesse 2 270 ning doktoriõppesse 295. Riigieelarvelistele ehk tasuta õppekohtadele laekus 7 512 avaldust.  2009 esitati TTÜle samuti üle 10 000 sisseastumisavalduse.

Populaarseimateks erialadeks olid 2010. aastal majandus- ja infotehnoloogia teaduskondade erialad ning ka logistika, toidutehnoloogia ja kinnisvara haldamine.

2009. aastal olid populaarseimad majanduse ja sotsiaalteaduskondade erialad, äriinfotehnoloogia, informaatika, tööstus- ja tsiviilehitus ning logistika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles