Linn ei taha lasteaaedadele teeninduspiirkondi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna linnavalitsus ei toeta linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esitatud otsuse eelnõu, mis andis linnavalitsusele ülesandeks määrata lasteaedade teeninduspiirkonnad linnaosade kaupa.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on linn seisukohal, et praegu kehtiv regulatsioon, mis kehtestab Tallinnas teeninduspiirkonnaks kogu linna haldusterritooriumi, annab lapsevanemale suuremad valikuvõimalused lapsele ja perele sobivaima lasteaia leidmisel.

«Leiame, et valiku tegemisel ainult elukohast lähtudes ja teeninduspiirkonna kehtestamisega igale lasteaiale, oleks selgelt vanema valikuõiguse piiramine,» nentis Jäppinen.

Linnavalitsus on seisukohal, et koolid ja lasteaiad ei ole teeninduspiirkondade kontekstis võrreldavad grupid.

Koolide teeninduspiirkondade kehtestamisel on lähtutud eeldusest, et laps saaks kooli minna ja sealt ka tulla iseseisvalt. «Lasteaeda viib aga lapse üldjuhul vanem ja toob ta sealt ka ära, millest tulenevalt leiame, et vanemal peab jääma võimalus valida lapsele ja endale sobiv lasteasutus,» sõnas Jäppinen.

Abilinnapea märkis, et vanematel peab olema võimalus valida lapsele lasteaeda eelkõige sobiva metoodika, õppekava, suundumuste, õueala, lapsesõbraliku keskkonna järgi või kui vanem seda soovib, vanema töökoha asukoha, transpordivõimaluste ja teiste temale oluliste kriteeriumide põhjal.

«Väide, et täna on linnas üldjärjekord ja lasteaiakohti jagatakse, arvestamata pere elukohti - siis infoks, et linn ei jaga lasteaiakohti (erinevalt Tartust), vaid lapsevanem esitab avalduse omal soovil valitud lasteaia juhatajale ja vaba koha tekkimisel saab laps koha,» selgitas Jäppinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles