SMS-laenajad otsivad linna võlanõustajatelt abi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen
SMS-laen Foto: Margus Ansu

Tallinna sotsiaaltöö keskus laiendab võlanõustajate tööd ka oma Mustamäe keskusesse, sest abi küsijate arv on kasvanud ning kõige enam on inimesed hädas oma SMS-laenuga.

«Tänavu on ligi 350 inimest pöördunud oma probleemiga võlanõustajate poole,» ütles keskuse direktori Kersti Põldemaa Raepressi vahendusel. «Nendest kolmandik vajas ühekordset abi või ei olnud neil seda teenust vaja, ülejäänud inimesed on võlanõustamisteenusel pikema perioodi jooksul, mis võimaldab olukorrast leida paremat väljapääsu.

Ta lisas, et ülekaalus on praegu SMS-laenu probleemid. Keskuse hinnangul on Tallinnas kahe aasta eest alustatud võlanõustamine osutunud vajalikuks teenuseks ja seda abi küsib üha rohkem inimesi, mistõttu lisaks Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval asuvale keskusele hakkavad võlanõustajad nüüd vastu võtma ka Mustamäel Akadeemia tee 34 majas.

Võlanõustmine on abivajajale tasuta sotsiaalteenus. Võlanõustajad annavad teavet, kuidas toime tulla võlausaldajate nõuetega ja leida lahendusi majanduslikele probleemidele. Rahalist abi ei anta.

Võlanõustamisele tuleb eelnevalt registreerida. Tuulemaa 6 telefonid on 66 60 886 ja 56 941 023 ning Akadeemia tee 34 telefonid. 67 06 329 ja 56 940 870

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles