Tallinn võtab kasutusele noorte puude kastmiskotid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastmiskott.
Kastmiskott. Foto: Tallinna keskkonnaamet

Noortele puudele parimate kasvutingimuste tagamiseks võtab Tallinna keskkonnaamet  pilootprojektina kasutusele Põhjamaades uudsed kastmiskotid.

Rohelised kastmiskotid paigaldatakse pärast jaanipäeva Suur-Karja ja Viru tänava puude ümber.
Kotid ümbritsevad puu tüve ja võimaldavad puude parima kastmise ka kuival suveajal.

75-liitrised kotid tagavad kastmisvee ühtlase jaotuse istutatud puu mullapallile. Vee imbumisaeg on 5-9 tundi. Abivahend võimaldab hoida kokku kastmisele kuluvat aega ja vett, kindlustades selle otsese imbumise vajalikku kohta.

Linna maastikuarhitekti Peep Moorasti sõnul on noortele puudele esimesel kahel aastal esmatähtis kindlustada parimad tingimused nende kasvama minekuks ja juurdumiseks, kuna sel ajal toimub puude juurestiku ulatuslik laienemine.

«Linnakeskkonna suured asfalt- ja sillutispinnad juhivad vihmavee kiiresti puudealustelt aladelt minema ja noored puud jäävad veevaegusesse,» selgitas Moorast. «Kuna noorte puude juurestik paikneb ainult mullapallis ja selle läbikuivamisel ei moodustu elujõulist juurestikku, on õigeaegne kastmine hädavajalik.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles