Tallinnas varastati miljoniauto

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bentley Continental Flying Spur.
Bentley Continental Flying Spur. Foto: bentleymotors.com

Tallinnast esmaspäeva öösel varastatud luksusauto Bentley on ilmselt kalleim Eestis varaste saagiks langenud sõiduauto.


Kohalikust vene kogukonnast pärit ettevõtjale kuuluv halli värvi Bentley Continental Flying Spur jäi kadunuks Kakumäel Vabaõhumuuseumi teel eile kesköö ja varahommikul kella 4.15 vahel. 2006. aastal toodetud ja rohkem kui kaks miljonit krooni maksev sõiduauto langes ilmselt professionaalsete autovaraste saagiks.



Kindlustuspettuse organiseerimise peaks Postimehe andmeil välistama seik, et ärimehel oli enamik auto liisingumaksetest pangale juba tasutud.



Asjatundjate hinnangul on Bentleyd võimalik omaniku teadmata varastada vaid keerulisi elektroonikaseadmeid kasutades ja alles pärast seda, kui auto võtmetesse talletatud info on eelnevalt kopeerida õnnestunud.



Tõenäoliselt lahkusid kurjategijad kohe pärast edukat autoärandamist Eestist, näiteks Lätisse. Tallinnast mõne tunniga Eesti piirile jõudmise järel võivad vargad end turvaliselt tunda, sest tagaotsitava auto rahvusvahelisse andmebaasi lisamine võib kesta päevi. Selle aja jooksul jõutakse masin vargusele eelnenud põhjaliku ettevalmistuse korral segamatult näiteks mõnda endisesse NSV Liidu vabariiki toimetada. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles