Elektriraudtee avas Tallinna kesklinnas uue peatuse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitseküla rongipeatus Tallinna kesklinnas Pärnu maantee viadukti juures.
Kitseküla rongipeatus Tallinna kesklinnas Pärnu maantee viadukti juures. Foto: Peeter Langovits

Alates tänasest peatuvad elektrirongid Tallinna kesklinnas Pärnu maantee viadukti juures asuvas Kitseküla peatuses.

Kitseküla peatus on hea ühenduslüli kesklinnaga ja lihtne võimalus ümberistumiseks mööda Pärnu maanteed sõitvatele ühistranspordivahenditele, teatas Elektriraudtee.

Peatuskoht jääb vaid 5-7-minutise kõnnaku kaugusele Vineeri bussi- ja trammipeatusest. Magdaleena haigla ja Lilleküla jalgpallistaadion jäävad kolmeminutise jalutuskäigu kaugusele. Samuti on läheduses Tallinna ühisgümnaasium.

Kitsekülas hakkavad peatuma kõik Tallinn-Aegviidu-Tallinn liinidel liikuvad elektrirongid, kaasa arvatud Aegviidu kiirrong. Tööpäevadel peatuvad elektrirongid seal kokku 20 korral.

Kitseküla on teine kolmest uuest peatusest, mille AS Elektriraudtee avab selle aasta jooksul.

Peatuskohas ehitati välja 30 meetri pikkune ooteplatvorm koos juurde kuuluvate ligipääsuteede, valgustuse ja ootepaviljonidega. Platvormile pääseb nii trepist kui ka mööda normikohast kaldteed.

ASi Elektriraudtee tellimusel ehitas Kitseküla peatuskoha välja riigihanke võitnud AS Viater Ehitus. Ehitustööde maksumus kokku oli ligi 2,3 miljonit krooni ning seda rahastas 75 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengufond (ERDF) ning 25 protsendi ulatuses Eesti riik.

Sama ERDF projekti raames avas AS Elektriraudtee augustis Urda peatuskoha ning ehitab välja veel Padula peatuskoha. Padula asub Urda ja Saue peatuskohtade vahel ja avatakse eeldatavasti selle aasta detsembrikuu jooksul.

Kolme peatuskoha projekteerimine ja ehitus läheb kokku maksma umbes 10 miljonit krooni.

AS Elektriraudtee teenindab reisijaid Tallinn-Aegviidu, Tallinn-Keila-Riisipere, Tallinn-Keila-Paldiski ja Tallinn-Keila-Klooga-Rand liinidel. Aastas teenindab AS Elektriraudtee ligi 3,4 miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles