Maamaksu vabastust saab taotleda alates 1. septembrist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaksu tõusu vastane pikett Tallinna linnavalitsuse ees.
Maamaksu tõusu vastane pikett Tallinna linnavalitsuse ees. Foto: Peeter Langovits.

Kodualuse elamumaa maksust vabastamise määruse võtab Tallinna linnavolikogu ilmselt vastu alles homsel istungil, kuid juba on tallinlaste postkastidesse potsatanud infolehed, mis kuulutavad, et maksuvabastuse avaldust saab esitada alates 1. septembrist.

Avalduse saab esitada elektrooniliselt portaali eesti.ee kaudu või viia paberkandjal elukohajärgsesse linnaosavalitsusse. Avalduse esitamise viimane tähtaeg on 10. jaanuar 2012.

Avaldus tuleb esitada ka neil isikutel, kellele on määratud pensionisaaja maksuvabastus kuni 44,74 euro ulatuses, kuna linnavolikogu eelnõuga muudetakse neile seni rakendunud maksuvabastuse liiki ja tingimusi. Seni maksuvabastust saanud represseeritud ei pea uut avaldust esitama, sest nende suhtes ei muutu midagi.

Abilinnapea Taavi Aasa allkirja kandva infolehe said täna hommikul veidi rohkem kui 170 000 tallinlast.

Raepressist öeldi ERRi uudisteportaalile, et sellega teavitus ei piirdu, vaid juhtnööre, kuhu esitada avaldus maamaksust vabanemiseks edastatakse ka Tallinna televisioonis ja linna ajalehtedes.

Kogu masspostitus läks kokku maksma umbes 7000 eurot, see sisaldab nii levi- kui ka trükikulusid. Postituse eesmärk oli Raepressi teatel viia inimesteni selge info otseallikast.

Tallinna linnavalitsus esitas eelmisel nädalal linnavolikogule määruse eelnõu, millega vabastatakse tallinlaste kodualune elamumaa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses maamaksust. Määrus hakkab peale vastuvõtmist kehtima 1. jaanuarist 2012. Maamaksuvabastust saab Tallinnas umbes 180 000 maja- ja korteriomanikku.

Määruse vastuvõtmisega tõstab linn 1500 ruutmeetrist suuremate maatükkide maksustamismäära seniselt 1,5 protsendilt 2,5-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles