Kaimo Järvik: olen praegu tilgutite all

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo endine juht Kaimo Järvik ja ta advokaat Aivar Pilv.
Mupo endine juht Kaimo Järvik ja ta advokaat Aivar Pilv. Foto: Peeter Langovits

Pistise võtmise eest vanglakaristuse saanud mupo endine juht Kaimo Järvik on praegu Põhja-Eesti regionaalhaiglas tilgutite all, kuna pärast põletikuliste kurgumandlite operatsiooni tekkisid tal tüsistused.

«Tõesti on mul pärast mandlite lõikust tekkinud korduvalt tüsistusi,» ütles Järvik täna Postimee.ee`le.

Järvik lisas, et praegust korda on ta haiglas eelmisest reedest saati, kuid viimase kahe nädala jooksul on ta päris mitu päeva pidanud haiglapalatis mööda saatma.

Mais taotles Järviku kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv Harju maakohtus oma kliendile poole aasta pikkust vangimineku edasilükkamist. Põhjus oligi Järviku halb tervislik seisund ning eelseisev operatsioon. Kohtunik oli nõus ajapikendust andma kaks kuud. See tähendab, et 21. juulil peab mupo endine juht trellide taha minema, et talle määratud kaks kuud reaalset vangistust ära kanda. Kui ta ise vanglasse ei lähe, rakendatakse tema suhtes sundviimist.

Järvik ütles täna, et suurenenud ja põletikulised kurgumandlid oligi see põhjus, miks ta ootas kliinilist operatsiooni ning taotles kaitsja kaudu vangimineku edasilükkamist.

«Ma loodan, et ma siis enam haiglas ei ole, et mind oleks vaja käeraudus siit ära viia,» mainis Järvik. «Loomulikult tahan, et saaksin selleks ajaks tervise korda, kui pean vangi minema.»

Harju maakohus mõistis mupo endise juhi 4. aprillil süüdi korduvas pistise võtmises ning määras talle karistuseks poolteist aastat vanglakaristust, millest kaks kuud tuleb tal reaalselt kinni istuda. Peale selle peab Järvik riigituludesse maksma pistisena saadud 9500 eurot ning hüvitama kohtukulud ja tasuma sundraha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles