Linnavalitsus võttis vastu Kopli liinide planeeringu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu, mis saab aluseks piirkonna arendamisel miljööväärtusi säilitavaks nüüdisaegseks linnakeskkonnaks.

«Planeeringualal asuvad arhitektuurimälestised ning miljööväärtuslikud hooned renoveeritakse, säilitatakse ka kõik piirkonna vanad munakivisillutisega tänavad,» kirjeldas abilinnapea Taavi Aas planeeringut.

«Uute hoonete projekteerimisel arvestatakse piirkonna hoonestuse ajaloolist struktuuri ja välimust.»

«Pärast detailplaneeringu kehtestamist saame kuulutada välja Kopli liinide hoonestusõiguse konkursi,» ütles abilinnapea Aas.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt kujundatakse 23,13 hektarit korterelamualaks, kuhu rajatakse 34 kuni 6-korruselist elamut ning 37 kuni 3-korruselist väikeelamut, 17 äripindadega kuni 5- korruselist korterelamut, viis kuni 3-korruselist ärihoonet ja viis kuni 3-korruselist sotsiaalhoonet.

Kavandatud on kokku 728 korterit, eakate keskus, lasteaed, kohvik, äri-, teenindus- ja tööruumid.

Detailplaneeringuga lahendatakse ka ala heakorrastus ja haljastus, juurdepääsud, parkimine ning tehnovõrkudega varustamine.

Tallinna linnaplaneerimise amet ning Põhja-Tallinna valitsus peavad korraldama vastuvõetud Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Pärast väljapaneku ja avaliku arutelu läbimist otsustab linnavolikogu detailplaneeringu kehtestamise.

Detailplaneeringu koostas Tallinna linnaplaneerimise ameti tellimusel OÜ RAAM Arhitektid. Detailplaneeringu lahendus on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles