Koolijuht: loovainetes võiks hinnetest loobuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Virumaa Teataja

Tallinna Laagna gümnaasiumi direktor Martin Kaasik leiab, et loovainetes võiks hindamisest loobumist proovida küll.

Postimees.ee küsimusele, kas Eesti võiks hindekultuse leevendamise suunas liikumisel loobuda alustuseks numbriliste hinnete panemisest loovainetes, vastates leidis Kaasik, et see oleks tõepoolest mõistlik.

«Kui haridus- ja teadusministeerium ei söanda nii julget muutust ette võtta, siis võiks vähemalt lubada koolidel ise otsustada. Minu arvates on loovainete numbriline hindamine ja tasemetööde korraldamine nendes ainetes, pehmelt öeldes, selge ülepingutamine,» lisas koolijuht.

«Loovainete arvestusliku hindamise ettepanek tehti koolijuhtide poolt ka viimase hindamisjuhendi koostamise käigus, kuid ei leidnud kahjuks ministeeriumi poolt heakskiitu,» meenutas Eesti Koolijuhtide Ühenduse juhatusse kuuluv Martin Kaasik.

Mullu vastu võetud põhikooli- ja gümnaasiumiseadus lubab lükata numbriliste hinnete panemist 7. klassini edasi. Taanis hakatakse näiteks numbrilisi hindeid panema alles 8. klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles