Metroo või tuumajaam Tallinna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehk tuleks ka Tallinna rajada metroo?
Ehk tuleks ka Tallinna rajada metroo? Foto: Igor Taro / SL Õhtuleht.

Esmaspäeval toimuval Tallinna visioonikonverentsil arutatakse selle üle, kuidas tulevikus energiat säästa, muuhulgas tulevad kaalumisele metroo ja tuumajaama rajamine pealinna.

«Asjatundjad soovitavad näiteks rajada Tallinnal metroo, varu-tuumajaam Paljassaarde või laevale, viia trammitee Maardusse, ehitada elektri ja sooja koostootejaamu,» tutvustas mõnd ideed visiooninõukoja juht, Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut.

«Kõige olulisem tundub aga valitsev arusaam, et Tallinna-suurusel linnal tuleb endal otsida ja kasutada lahendusi, mis kindlustavad meie energeetilise julgeoleku. Seda tõestab ka teiste Euroopa linnade kogemus, mida visioonikonverentsil tutvustame,» lisas Vitsut.

Seekordse visioonikonverentsi teema on «Tallinna energiaportfell - kullaauk või näpud põhjas». Konverentsi visiooninõukoja hinnangul sõltuvad nii suurimad julgeolekuriskid kui arenguvõimalused linna jaoks just lähiaja otsustest energeetika vallas.

Visionäär ja konverentsi moderaator Hardo Aasmäe näeb «nafta-ajastu» lõppemise head külge selles, et konkurentsivõimeliseks muutuvad ka teised energiaallikad.
«Käes on uus ajastu, kus inimkonna jätkusuutlikkus pannakse proovile. Uute tehnoloogiate küpsemine nõuab paar aastakümmet ja see lohk tuleb meil oma nutikusega ületada,» esitas Aasmäe visioonikonverentsile väljakutse.

Tallinna visiooninõukoja liikmed on lisaks Aasmäele ja Vitsutile ka Ignar Fjuk, Mati Heidmets, Jüri Kaljuvee, Sulev Mäeltsemees, Tiina Mägi, Mart Saarma, Erik Terk ja Rein Veidemann.

Tallinna kuues visioonikonverents algab Estonia teatrisaalis 10. novembril kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles