Abilinnapea: majadesse tekkinud praod on kontrolli all

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pragu Jaani Kiriku põrandas.
Pragu Jaani Kiriku põrandas. Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Vabaduse väljaku maa-aluse parkla ehituse tõttu tekkinud praod ümberkaudsetes majades ja Jaani kirikus kontrolli all ning kahjud tuleb hüvitada ehitajal.

«Ei ole mingit põhjust paanikaks, praod on kontrolli all, neid jälgitakse,» lausus Aas täna linnavalitsuse pressikonverentsil. «Praod on plommitud ja pärast seda, kui need tekkisid, ei ole need muutunud.»

Aas lükkas ümber väited, et parkla ehitaja oleks omavolitsenud. «Kõik projekti muudatused on olnud kooskõlastatud ning seetõttu pole õige öelda, et ehitaja oleks omavolitsenud,» lisas ta.

Abilinnapea sõnul tekkisid praod siis, kui väljakul rammiti metallist tugivaiasid. Tema sõnul rohkem sellist tööd enam kavas pole.

Aas lausus, et tekkinud kahjustused tuleb hüvitada ehitajal. «Ehitaja kohustus on kõik korda teha, mis ehitusega kaasneb,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles