Kohus mõistis pandimaja röövmõrtsuka 20 aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandimaja Tehnika tänaval kevadel pärast röövmõrva toimumist.
Pandimaja Tehnika tänaval kevadel pärast röövmõrva toimumist. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Harju Maakohus mõistis tänavu kevadel Tallinna pandimaja röövides selle perenaise tapnud Jüri Jaskelaineni süüdi röövmõrvas ja määras talle karistuseks 20-aastase vangistuse.

Süüdistuse kohaselt sisenes 49-aastane Jaskelainen tänavu 1. aprillil kella 10.15 ajal Tallinnas Tehnika 1 asuvasse Lombard Toome ruumidesse, kus tappis pandimaja töötaja.

Naise vastupanu mahasurumiseks vägivallatses Jaskelainen tema kallal, sidus kinni ta käed ja jalad ning sulges kileteibiga nina ja suu. Kannatanu suri sündmuskohal.

Jaskelainen röövis pandimajast väärisesemeid, nagu kõrvarõngad, kaelakeed, käeketid, ripatsid, sõrmused, samuti 16 mobiiltelefoni, fotoaparaadi, MP3-mängija, vääriskivide mõõturi ja raha, koguväärtuses 192 805 krooni.

Jaskelainenilt mõisteti kannatanutele välja kokku 212 155 krooni, samuti peab mees tasuma sundraha 10 900 krooni ja menetluskulud 114 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles