Tallinn sai kutse Pekingi lillefestivalile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lillefestivali lõpetamine eelmisel aastal.
Tallinna lillefestivali lõpetamine eelmisel aastal. Foto: Liis Treimann

Pekingi delegatsioon, mida juhtis Pekingi linnavalitsuse aedade ja haljastuse büroo (Beijng Garden & Greening Bureau) peadirektor Qiang Jian, kohtus abilinnapea Kalle Klandorfiga ja andis Tallinnale üle Pekingi linnapea Gou Jinlongi kutse 2013. aastal Pekingis toimuvale lillefestivalile.

Pekingi haljastuse ja parkide tööd korraldava büroo tippametnikest koosnev kuueliikmeline delegatsioon külastas Tallinna rahvusvahelist lillefestivali.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul olid idamaise lilleiluga harjunud Pekingi aiandusspetsialistid vaimustuses põhjamaisest pargikultuurist. «Ühtlasi vaatasid kõrged Hiina võimukandjad üle Tornide väljakule rajatud Pekingi aednike kavandatud iluaia tööde kvaliteedi ja jäid tehtuga rahule,» ütles Järve.

Peking osaleb Tallinna rahvusvahelisel lillefestivalil esimest korda ja nende aed kannab nime Home of Warmth and Sweetness (Soojuse ja südamlikkuse kodu).

Kohtumise käigus tutvustasid külalised Pekingi lillefestivali, mis toimub kolme Kadrioru pargi suurusel territooriumil ja kuhu on kutsutud 128 aiakujundajate võistkonda erinevatest maailma riikidest.

Klandorfi sõnul on kutse 2013. aasta Pekingi lillefestivalile hindamatu tunnustus Tallinna lillefestivali korraldajatele, mis annab uut positiivset energiat ja võimaldab Eesti aednikel meie aiakultuuri maailmale tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles