Tallinna linnavalitsus ei suutnud Delfi kommentaari autorit selgitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Möödunud kolmapäeval Delfis keeletoimetaja Helju Valsi surmast teatava uudise juurde Tallinna linnakantselei IP-aadressilt postitatud sündsuse piire ületava kommentaari autorit ei ole linnasekretär Toomas Sepa sõnul võimalik välja selgitada.

Sepp ütles esmaspäeval BNSile, et kommentaari postitamise hetkel oli Delfi leht lahti kümnetel linnavalitsuse töötajatel ja seega ei ole võimalik erimenetluseta välja selgitada, kes kadunukest laimava kommentaari Delfi uudise juurde postitas. Sepp kinnitas, et taoliste kommentaaride postitamine on lubamatu ja juhtum on ülimalt kahetsusväärne. Sepp kinnitas, et rääkis internetikommentaaride teemal ka esmaspäevasel koosolekul ja mõistis taolised kommentaarid võrguväljaannetes teravalt hukka.

Möödunud kolmapäeval kell 13.24 avaldas Delfi lühiuudise keeletoimetaja Helju Valsi surmast. Kell 13.40 ilmus artiklile esimene kommentaar, mis artikli IP-aadressi põhjal oli postitatud Tallinna linnakantselei arvutist. Selle ühisnimetaja all on kõik Tallinna linnavalitsuse võrku lülitatud arvutid.

Kuna kommentaar oli oma jõhkruses enneolematu ning tallas jalge alla äsja surnud inimese mälestuse, otsustas Delfi selle juhtkirjas «Kommentaariumis sigatsejad - nüüd aitab!» erandkorras avaldada. Pseudonüümi "Täpsustus" kasutanud inimese kommentaar kõlas nii: «Ta [Helju Vals - toim] oli ka suur reformierakonna pooldaja ja keskerakonna vastane. Püüdis ikka rikkuritele mett moka pääle määrida ja pursuidele pugeda. Ta tütar oli samuti kunagi potimehe ajakirjanik ja tal on laps-invaliid.»

Delfi toimetus eemaldas sündsuse piire ületava kommentaari ja võttis koheselt ühendust ka Tallinna linnavalitsusega. Linnasekretär Toomas Sepp avaldas Delfile juhtunu pärast kahetsust ja lubas süüdlase välja selgitada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles