Nõmme polikliinik ehitatakse tänapäevaseks arstikeskuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Nõmme polikliinik on paari aasta pärast moodne arstikeskus.
Ka Nõmme polikliinik on paari aasta pärast moodne arstikeskus. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) tellis projekteerimisbürooglt Projekt Kuubis Nõmme polikliiniku rekonstrueerimise põhiprojekti, kahe aasta jooksul kulutatakse hoone ümberehituseks 40 miljonit krooni.

LTKH eesmärk on luua praeguse polikliiniku asemele tänapäeva nõuetele vastav keskus, kus patsiente teenindavad nii perearstid kui ka eriarstid, samuti labor ning radioloogia.

«Projekt on esimene samm vajalike tegevuste ahelas ja meil on heameel tõdeda, et Tallinna linnavalitsus on otsustanud projekti koostamist täielikult finantseerida," ütles LTKH juhatuse esimees Boris Kirt.

Projekt peaks valmis olema märtsis 2009 ja see hõlmab nii ruumistruktuuri ka kõigi kommunikatsioonisüsteemide kaasajastamist.

Kahe järgneva aasta jooksul tehtav rekonstrueerimine läheb maksma kokku 40 miljonit krooni.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei suuda praegune Jaama 11 asuv Nõmme polikliinik täita kõiki vajadusi. «Olemasolev hoone ei võimalda osutada normaalset meditsiinilist teenindamist. Hoone vajab täielikku renoveerimist koos kõikide tehnovõrkude väljavahetamisega,» lisas ta.

Aadressil Jaama 11 on Nõmme polikliinik paiknenud aastast 1956. Sellest ajast alates on hoones tehtud vaid vajalikke sanitaartehnilisi töid. Kunagised ruumilahendused ei võimalda paigaldada näiteks liikumispuudega patsientidele vajalikke ratastooliga liikumise teid ja lifte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles