Põhja-Tallinn saab ankru ja põhjatähega lipu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna vapp.
Põhja-Tallinna vapp. Foto: Reklaamibüroo Profimeedia

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil kinnitada Põhja-Tallinna linnaosa lipu ja vapi, linnaosa lipul hakkab olema sinine ankur ja valge põhjatäht.

Linnaosal puudus seni oma sümboolika, kuid pärast uue lipu heakskiitmist hakkab see lehvima linnaosavalitsuse haldushoonetel.

Põhja-Tallinna lipul on sarikjaotatud sinise ja valgega lipuväli, millel sinine ankur ja valge põhjatäht. Lipu laiuse ja pikkuse suhe on 2:1 ja normaalsuurus on 1,6 x 0,8 meetrit.

Põhja-Tallinna vapiks on sarikjaotatud sinise ja hõbedaga vapikilp, millel on hõbedane kaheksaharuline täht ja sinine ankur. Sinine sümboliseerib eelnõu kohaselt merd, mis ümbritseb Põhja -Tallinna kolmest küljest, hõbedane osa sümboliseerib Põhja-Tallinna kui poolsaart.

Sinine värv sümboliseerib ka mõistust ning rahu, hõbe on rahu ja siiruse värv, mis tähistab ka edasipürgimist ja arengut. Sarikmärgi sees asuv ankur viitab üheteistkümnele Põhja-Tallinnat ümbritsevale sadamale.

Noole tipus asuv põhjatäht viitab Põhja-Tallinna geograafilisest asukohast tulenevale nimele. Põhjatäht on ka stabiilsuse ja kaitse sümbol ning viitab Põhja-Tallinnas asuvale sõjasadamale ja sõjakindlusele.

Tähe neli pikemat kiirt sümboliseerivad linnaosa nelja alustala: turvaline keskkond, ajalooline ja arenev tööstus, populaarne puhkeala ja puutumatu looduskeskkond. Neli lühemat kiirt tähistavad nelja asumit: Pelgulinn, Kopli, Paljassaare ja Kalamaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles