Linn hakkab TOPi planeeringu keskkonnamõjusid hindama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade TOP-i peahoonele.
Vaade TOP-i peahoonele. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitus kavatseb homsel istungil algatada Tallinna olümpiapurjespordikeskuse (TOP) uuendamist ning selle juurde uut elurajooni ette nägeva planeeringu keskkonnamõjude hindamise.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise eesmärgiks on arendusala võimalikult optimaalne, tasakaalustatud ja keskkonnahoidlike hoonestus-, teedevõrgu jm infrastruktuuriobjektide kavandamine ning keskkonnatingimusi arvestava planeeringulahenduse koostamine, teatas Raepress.

«Keskkonnamõju strateegilise hindamise käigus selgitatakse detailplaneeringuga kavandatava hoonestamise sobilikkust alale ja vaadeldakse erinevaid planeeringulahendusi,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Linnavalitsus märkis, et TOPi üle 20-aastane kompleks on vananenud ja amortiseerunud ning detailplaneering näeb ette selle rekonstrueerimise.

Planeeringuga kavandatakse mitmete Pirita seltside poolt ägedalt protestitud elamupiirkonna rajamist mereäärsele alale TOPi peahoonest pisut linna poole. Samuti on arendaja kavandanud avaliku ranna ning suure veekeskuse rajamist.

Uude elurajooni on TOPi omanikud plaaninud ehitada umbes kümmekond 3-5-korruselist kortermaja, kus on ühtekokku ligi 300 korterit. 

Raepressi teatel saab sealset ala vaadelda looduskaitsealuse Lillepi pargi ja Pirita jõeoru maastikukaitseala merele avatud maastikuruumi jätkuna, kus peaks olema tagatud harmooniliselt liigendatud merevaade.

 ARHIIV! Pirita vanem tahab TOPi juurde vähem maju

Pirita halduskogu toetas TOPi arendamise plaane 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles