Järvik ei vaidlustanud vangistuse lühiajalist edasilükkamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimo Järvik süüpingis.
Kaimo Järvik süüpingis. Foto: Peeter Langovits

Pistise võtmises süüdi mõistetud mupo eksjuht Kaido Järvik nõustus talle vanglaminekuks antud lühiajalise ajapikendusega ning ei vaidlustanud seda Tallinna ringkonnakohtus.

Seoses oma tervisliku seisundiga taotles Järvik Harju maakohtult vanglasse minekuks nelja kuu pikkust ajapikendust, kuid kohus leidis, et talle piisab terviseprobleemide lahendamiseks ka kahe kuu pikkusest lisaajast, kirjutas ERR.

20. mail rahuldas Harju maakohus Järviku kaitsja, vandeadvokaat Aivar Pilve taotluse osaliselt ning lükkas mupo endise juhi vanglasse mineku aja edasi kuni 20. juulini.

Kui Järvik 21. juulil vanglasse ei lähe, kohaldatakse tema suhtes sundtoomist.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling nõustus Järvikule antud ajapikendusega ning ei vaidlustanud seda ringkonnakohtus.

Esialgse kohtuotsuse järgi oleks Järvik pidanud 27. aprillil asuma kandma talle määratud kahe kuu pikkust šokivangistust.

Aprilli alguses määras Harju maakohus talle pistise võtmise eest ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb reaalselt ära kanda kaks kuud. Karistuse ülejäänud osa määras kohus Järvikule tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kohus konfiskeeris Järvikult talle pistisena antud 9500 eurot riigi tuludesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles