Valesti parkijad täidavad Tallinna kukrut aina rohkem

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne kuuga on Tallinnas valesti parkimise eest välja kirjutatud 2,5 miljoni krooni eest trahve.
Kümne kuuga on Tallinnas valesti parkimise eest välja kirjutatud 2,5 miljoni krooni eest trahve. Foto: Liis Treimann.

Tallinna Transpordiamet on võrreldes mulluse kümne kuuga teisaldanud umbes 2000 sõidukit enam ja teinud valesti parkijatele ligi pool miljonit krooni rohkem trahvi kui eelmise aasta samal perioodil.

«Kui mullu said valesti parkijad 10 kuuga 1,9 miljonit krooni trahvi, siis selle aasta vastava perioodi trahvisummaks oli ligi 2,5 miljonit krooni ja kümne kuu saavutusele lisaks püstitasime oktoobris teisaldatud sõidukite osas kõigi aegade rekordi, milleks on 1105 sõidukit ühes kuus,» ütles Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli Raepressi vahendusel.

«Kui eelmise aasta kümne kuuga teisaldati 7037, siis sellel aastal on teisaldatud 9254 valesti parkinud sõidukit.»

Mutli sõnul ei lahenda valesti parkinud sõidukite teisaldamine Tallinna liikluse kitsaskohti, kuid kindlasti leevendab seda ja ennetab tänavate umbe parkimist.

«Ma ei väsi kordamast, et linna eesmärgiks pole valesti parkijaid trahvida ja nende sõidukeid teisaldada, aga kuna meie peame seisma kõikide linnakodanike huvide eest, siis oleme sunnitud vastavaid meetmeid rakendama ja linna vastavad teenistused on sellega hästi hakkama saanud,» ütles Mutli, kuid kinnitas, et valesti parkijatega tuleb senisest veelgi tõsisemalt tegeleda.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles